Delen:

Spijkers on Tour!


 

Vrouwen uit Eefde zingen sinds 2 jaar samen in een koor dat net een beetje anders en 'dwars' is. Ze noemen zich het Spijkerkoor, omdat de initiatiefnemers in 't Spijk wonen. Ze zingen omdat het hen goed doet, omdat ze zich graag willen ontwikkelen op zanggebied, omdat ze het gezellig willen hebben met elkaar en omdat hun dirigent Wolfram Reisiger (muzikant, componist en theatermaker) met hen een ander repertoire instudeert dan gebruikelijk voor een ouderenkoor.  

Tijdens hun eerste  optreden voor het project Sutfene heeft Talent zongen ze een nummer van De Dijk "Ik kan het niet alleen", een lied van Adèle Bloemendaal "Grijze Panters" en van Gerard van Maasakkers "De lucht zit nog vol dagen". En inmiddels hebben zij vele liedjes toegevoegd, zoals "Mag ik bij jou" van Claudia de Breij, "Hit the road Jack" en "Geniet ervan". Zij zongen al bij vele gelegenheden zoals het symposium van Samenkracht 80+ in Ede en op het festival Age on Stage in het Akoesticum. 

En pas maakten zij samen met kinderkoor De Bloemies, onder leiding van Fleur Tolman uit Zupthen en met de BAND van Appie Daalmeijer en Rob van den Elskamp de videoclip Oerend Hart. 

 


Zingen is gezond! Het brengt de vrouwen van het Spijkerkoor zoveel uitdaging, afleiding, sociale contacten en vooral plezier, dat zij zich een stuk gezonder voelen dan daarvoor. Dit gunnen zij alle ouderen. Daarom hebben zij het plan opgevat om samen On Tour te gaan om andere ouderen te inspireren. Zo hebben zij al bewoners van de Polbeek in Zutphen geïnspireerd tot de oprichting van een koor "De Polsterren", is er in Harfsen een projectkoor in actie gekomen bij de opening van Hoeflo en gaan zij binnenkort naar de Bornhof in Zutphen ook met het doel om ouderen te inspireren te gaan zingen.

 

En ook zijn zij zelf nog op zoek naar nieuwe leden. Hebt u zin om u aan te sluiten bij deze vrouwen, neem contact op met Anita Kunst: 06 13406842 of mail naar anitakunst@fitart.nl

 

Repetities Iedere vrijdagmorgen van 10 - 11.30 u
Plaats 't Spijk in Eefde
Contributie € 15 per maand
Penningmeester  Jannie van Asselt i.s.m. Fit-ART
Sponsoren

Sutfene

Fit-ART

Parels voor de Kunst

Fonds HSHB