Delen:

Over ons


Anita Kunst en Tineke Posthumus 

Wij zijn de oprichters van Stichting Fit-ART. 

Wij bestaan sinds 2014 en zijn een ANBI-Stichting.

Voor meer over onze achtergrond... lees verder

 

Ons motto:

Het verbreden van je horizon (fysiek en/of geestelijk) houdt je langer fit en vitaal. Door uit te gaan van mogelijkheden - van wat wél kan - biedt je jezelf de kans - ook als je ouder bent - om het beste uit jezelf te halen.

 

Wat wij doen:

Wij organiseren daarom een verscheidenheid aan projecten voor ouderen, waarin de deelnemers - ongeacht hun eventuele fysieke of geestelijke problemen - zichzelf uitdagen, zich ontwikkelen, nieuwe mensen ontmoeten.

 

Deelnemers zijn positief:

Deelnemers voelen zich erkend, worden weer zelfredzamer, vinden vaak zelf oplossingen voor problemen, zien dat zij nog 'iets te willen' hebben en versterken hun sociale netwerk.

Wij hebben ook aandacht voor de mantelzorger. Door samen deel te nemen aan onze projecten krijgt de relatie tussen mantelzorger en zorgvrager weer nieuwe vorm en inhoud - ze zijn even weg van de zorg. Zij delen met elkaar nieuwe vaardigheden, verbreden hun horizon en maken nieuwe kennissen. Er is nog leven mogelijk naast de zorg.  

 

Fit-ART onderscheidt zich door:

Wij willen recht doen aan de dromen en talenten van onze deelnemers en nemen hen serieus. Onze projecten sluiten daarom aan bij de dromen, wensen, ideeën en (oude) talenten van de deelnemers. Veel van onze projecten en activiteiten zijn daarom maatwerk.

Wij kiezen er daarom ook voor om te werken met professionele kunstenaars,

  • die vaardig zijn om te werken met groepen,
  • die individuele talenten ontdekken, eruit halen en met vakkundige begeleiding kunnen laten groeien
  • die van het proces een bijzondere ervaring te maken voor iedereen
  • die door hun vakkennis en gedrevenheid willen zorgen voor een verbluffend resultaat voor alle deelnemers zodat zij trots zijn op hun prestatie.

 

Ons streven:

LEVEN TOEVOEGEN AAN DE DAGEN IN PLAATS VAN DAGEN AAN HET LEVEN!