Delen:

MINDZ - Samen aan Zet


voor nog meer Leefplezier & Werkplezier

MINDZ is het inspiratie- en leertraject dat WeMindz ontwikkelt samen met zorgorganisaties Marga Klompé en ZGR. Samen staan en gaan we voor meer regie & leefplezier voor de cliënten en dat gaat samen met meer werkplezier voor medewerkers. 

 

MindZ is niet alleen inspireren en leren. MindZ brengt ook veranderingen op de werkvloer. Samen met een van de MINDZ trainers ga je aan de slag om direct  met je collega's dingen anders te doen, anders te kijken en de ander te zien. De trainers hebben ieder hun eigen creatieve aanpak. 

 

drie x drie = negen

Per periode van 9 maanden gaan 3 trainers aan de slag met ieder 3 teams die naar eigen inzicht dingen willen veranderen in hun dagelijkse werk.  Zodanig dat zij meer leefplezier en welbevinden voor hun cliënten realiseren en ook meer werkplezier binnen hun eigen team en op de afdeling.

 

 

DE INSTEEK VAN DE TRAINERS

 

Betekenis geven aan anders doen (Annet van der Beek, Mens In'zicht)

Met Annet geef je nog meer betekenis aan woorden als liefdevolle zorg, gastvrij en warm onthaal.  Je onderzoekt wat al goed gaat en wat aandacht verdient om het 'anders doen' te realiseren. Je verzint ludieke mooie experimenten waarmee we in kleine groepen oefenen in het 'anders doen'en waar ruimte is voor persoonlijke- en teamontwikkeling. Het fijne van experimenteren is dat het altijd iets oplevert, nooit mislukt. Maar altijd bewust zijn dat alles wat je doet in het belang is van het welbevinden van de (toekomstige) cliënt en hun sociaal netwerk, diegenen waar het om draait.

 

Maak elkaar groter (Caroline Smeenk, Talent-On)

In een team, op jouw locatie gebeurt het. Vaak bepaalt de waan van de dag de invulling van het werk. Ik nodig je van harte uit om hier als team met behulp van ieders talent in een ‘vlam-traject’ een antwoord op te geven.

Samenwerken in een ‘vlam-traject’ kent drie kenmerken:

1  Ieder benoemt zijn of haar eigen talent. Jullie leren je talent aan te zetten en elkaars talent te benutten.
2  We formuleren een gezamenlijk doel dat het leefplezier vergroot en waar ieder op een talentvolle manier aan kan bijdragen.
3  We gaan hiervoor samen negen maanden op reis.

Op deze manier vergemakkelijkt de samenwerking en vergroot ieders eigen werkplezier. Sluiten we aan bij jullie actualiteit en houden we het relevant en praktisch. De stip op de horizon brengt ons in beweging en geeft ons tegelijk de rust om al lerende onze doelstelling te realiseren.

 

Door oplossingen het probleem niet meer zien (Ellen Spanjers, De Bagagedrager)
Met kleurenprofilering krijg je inzicht in elkaars drijfveren en kracht en leer je elkaar beter begrijpen en ervaar je hoe je elkaar versterkt. Spelenderwijs ga je in gesprek over de kwaliteit van leven, gericht op zelfregie én positieve gezondheid. Je leert de principes van creatief denken - door out-of-the-box te denken kom je tot vernieuwende ideeën. Je leert hoe je een idee omzet naar een project én hoe je het gaat realiseren in de praktijk. 

Steeds inspirerend, interactief, spelenderwijs, energiek, enthousiast, praktijkgericht, resultaatgericht, maatwerk, timing, uitdaging én vooral ook plezier. En steeds gericht op meer leefplezier én werkplezier!