Delen:

KEARLSSCHERM


Mannenwerk is sterk!

Dat blijkt maar weer eens uit het prachtige resultaat gemaakt door de mannen van Boskamp.

 

Ze woonden eigenlijk al heel lang samen in het zorghuis Boskamp van Carinova. Maar elkaar goed kennen, dat deden ze eigenlijk niet. Het was al heel lang de wens van de medewerkers om iets speciaals te doen met de groep mannen.
En dankzij de mogelijkheid van Waardigheid & Trots om wensen in te dienen in de Schatkist van Caroniva was het nu eindelijk zover: Een echt mannenproject.

In onze eerste afspraak met de groep bleken het het zeer slagvaardige en handige mannen te zijn. De een was molenaar, de ander vrachtwagenchauffeur, een derde boer en ook iemand die in de paarden zat. En ook een aantal mannen wisten om te gaan met pen en papier en konden werkplannen maken. Wij hadden direct het idee dat we praktisch aan de slag moesten. En ook iets maken wat nut had. Toevallig hoorden we van een buur-afdeling die eigenlijk geen privé ruimte had in de groep en ze dolgraag een groot scherm wilden om zich een beetje af te scheiden. Dat was koren op de molen van de mannen.

 

We betrokken Mirjan Koldeweij - beeldend kunstenaar - en zeer goed in het bedenken van een werkplan waaraan iedereen kan meedoen. En zo kwam het dat de mannen in 8 avonden gezamenlijk een uniek kamerscherm maakten waarop hun eigen (hand)tekening zichtbaar was.

 

Een superproject, waar iedereen trots op is. Echt mannenwerk. En iedere avond natuurlijk afsluiten met een lekker borreltje. Het is ze zo goed bevallen, dat ze de mannenclub hebben opgericht. In het vervolg is iedere donderdagavond mannenavond. Komen zij bij elkaar en gaan ze samen aan de slag. Super!!!

Onderstaand filmpje is een impressie van het project en resultaat.