Delen:

Spiegeltje, Spiegeltje aan de wand ...


Voorstelling "Spiegeltje, spiegeltje aan de wand ..."
26 november in De Kamp
matinee: 12.15 - 13.30 voor GGNet-medewerkers en patiënten
avond:    19.00 - 21.00 voor familie, vrienden en geïnteresseerden

 

De repetities zijn in volle gang.
Er voltrekt zich een heel mooi proces. De spelers leren elkaar goed kennen tijdens het improviserende spel. Via hun personages ontstaat er een bijna intieme saamhorigheid en een mooie klik. We zijn serieus bezig, maar er wordt ook flink gelachen, gezongen, gedanst en gegeten!  Het thema van de voorstelling lijkt duidelijk, maar niets is wat het lijkt. De spelers komen langzaam maar zeker in hun rol en het verhaal vormt zich.  

 

Eruit halen wat erin zit.
Dat kun je overlaten aan theatermaker Elly Janssen van het Jansstheater Lochem. Samen met zangdocent  Sara Mens werkt ze mét de deelnemers aan een unieke voorstelling.  De spelers bemoeien zich ook zelf met de inhoud van het spel, zij schrijven liedteksten, maken nieuwe muziek. In elke repetitie wordt hun rol fijngeslepen en tasten we af of iedereen zich senang voelt in zijn rol. Zo komen we  tot een unieke en spannende verhaallijn met een onverwachte creatieve twist.

 

Een klein tipje van de sluier opgelicht:
Sneeuwwitje ziet er prachtig, zacht en lief uit, maar blijkt ze een keiharde onderhandelaar? Bij de jager brengt ze zeker iets te weeg! En ook de anderen hebben zo hun eigen relatie met Sneeuwwitje. Over Doc – the boss -  nog iets bijzonders: hij is verhuist en beheert nu een heus opvangcentrum voor allen die op de vlucht zijn voor de boze koningin. En de boze koningin zelf? Ach ... die is zo gek nog niet! 

 

Het zoemt van bedrijvigheid
Dit muziektheater-project maakt niet alleen veel los bij de spelers. Over het hele terrein wordt hard gewerkt aan decors en kostuums. Beeldend kunstenaar Janneke van’t Einde zorgt hier voor de afstemming en de samenhang. En ook aan de kostuums wordt met hart en ziel gewerkt door vrijwilligers onder leiding van Leike Ebbers. Je kunt deze dagen niet ergens binnenlopen of er wordt wel gewerkt aan een decorstuk of attribuut. Zagen, bouwen, timmeren, schilderen, versieren … zowel cliënten als activiteitenbegeleiders zijn enthousiast aan de slag. Een gezonde bedrijvigheid, allemaal voor hetzelfde doel: De Voorstelling van “Spiegeltje, spiegeltje aan de Wand …”.

 

Afsluiten met een lekker hapje
Dankzij de inzet van alle afdelingen worden de repetities steeds  afgesloten met hapjes en een drankje en een update van de vorderingen van de decorsbouwers.  Het geeft  een  extra dimensie voor inspirerend samenzijn.  


Mooie samenwerking voor  Spiegeltje aan de Wand

Dit muziektheaterproject komt tot stand door samenwerking tussen de groep GGNet Verwenzorg en stichting FitART.

Stichting FitART wil kwetsbare mensen de mogelijkheid bieden om het beste uit zichzelf te halen door hen een ontdekkingsreis te bieden in de wondere wereld van kunst&bewegen. Onze professionele kunstenaars spreken de deelnemers aan op wat zij wél kunnen en wat wél mogelijk is. Zo ontdekken zij hun talent en krijgt hun eigenwaarde en zelfbewustzijn een enorme boost. Zij verwerven zichzelf de mogelijkheid om zich vol trots te laten zien aan de buitenwereld en zo nieuwe of opnieuw aansluiting te vinden.

GGNet Verwenzorg vervult ieder jaar de liefste wens van psychiatrisch patiënten die langer klinisch zijn opgenomen. Dit zijn voor hen momenten van groot geluk. Zij voelen zich een dag heel speciaal. Maar steeds vaker zijn er patiënten die zo graag eens écht theater willen spelen, of eens samen professioneel muziek willen maken. Meedoen aan dit project betekent dat zij zich samen inzetten voor een zo professioneel mogelijk eindresultaat, dat zij hun talenten kunnen ontwikkelen en worden aangesproken op wat wél mogelijk is. 
In 5 jaar heeft Verwenzorg veel expertise opgebouwd in de positieve psychiatrie. Nu is het tijd om de geluksmomenten te verlengen naar een geluksperiode. Lastig in deze tijd van grote bezuinigingen, maar ook een kans op vernieuwing. Misschien is dit project een eerste aanzet.  Gezien het ontbreken van de eigen middelen, zijn wij de fondsen ontzettend dankbaar dat zij willen bijdragen aan dit bijzondere project. 

  

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: