Delen:
Samen het verschil maken voor jou, daar zijn wij voor!

Kwiekmakers in Berkelland


Doe's gek, Doe mee met ons! 

 

Hol oe Kreggel en blijf Kwiek.

Wist je dat elke dag iets nieuws doen en nieuwe mensen ontmoeten, je langer fief en fit houdt?

Dus daag jezelf uit. Welk talent ligt er te versloffen? Waar word je blij van?

Welke wens of droom zou je nog willen oppakken? Stel het niet uit, doe mee.


Maar het kan ook zijn dat je een drempel ervaart om ergens aan mee te doen>

Misschien twijfel je of je het wel kunt? Heb je last van geheugenproblemen of is je energie of mobiliteit een probleem?

Juist dan is het ook zo belangrijk om mee te doen, want dat doet ieder mens goed.

Daarom hebben wij fantastische Kwiekmakers die je een stuk op weg kunnen helpen!

 

Dus: Geen paniek, bel kwiek!

Wij zijn creatieve denkers en doeners en wij vinden dat ieder talent mag bloeien en groeien.

Wat kan en hoe dan. We gaan uit van mogelijkheden en sluiten aan bij jouw persoonlijke wensen.

Ons idee: niet minderen, maar juist meerderen! 


Bel ons gewoon een keer voor meer info! Wij zijn ... 

Martina, Margreet, Marij, Karin, Marga, Marit, Louise en Dolf, Margreet, Rieneke en Walter. 

 

 

Wij stellen ons graag voor: 

 

Martina Bakker

Ik ben Martina Bakker-Schaafsma, geboren in 1947 in Friesland. Ik heb een socialistische achtergrond en ben maatschappelijk betrokken. Ik heb de lerarenopleiding textiele werkvormen en handenarbeid gedaan.  Ook heb ik 25 jaar een vegetarisch eethuisje en natuurcamping gehad. Op dit moment ben ik bezig met een aantal projecten; 7 generaties via de vrouwelijke lijn en met de kunstenaars van de kunstkring Ruurlo, werken we in thema's als Oorlog en Vrede, Komen en Gaan, Emotie

Ik ben een doener, creativiteit vult behoorlijk mijn leven. Ik maak me zorgen om de misstanden in de wereld maar als ik creatief bezig ben, laat ik los. Ik denk dat ik enthousiast, flexibel en sociaal ben.

Mijn hobby's zijn; creatief bezig zijn met klei, textiel, kosteloos materiaal, natuurproducten. Verder ben ik aangesloten bij een poëzieleesgroep. Ik organiseer het filmhuis in Borculo en ik kook graag vegetarisch. Ik houd van tuinieren op een natuurlijke manier en ga naar tai chi.

Als kwiekmaker lever ik mijn tijd en inzet om samen met de ander iets te creëren, samenwerken, uitgaande van de ander.

 

 

Dolf Bierhuizen

Ik ben Dolf Bierhuizen. Samen met mijn vrouw Louise runde ik een slagerij in Rotterdam. Na mijn pensioen kwamen we in Borculo wonen en ben ik gaan beeldhouwen. Eerst in steen, maar al snel stapte ik over op hout. Daar is meer van en hout heeft meer warmte.  Het vormen van beelden door de combinatie fantasie, creativiteit en mijn handen bracht mij een nieuw leven. Waaruit ook de beeldentuin is ontstaan, die ik sinds 2010 met mijn vrouw run. Echt een passie.

Ik denk creatief, ik ben zowel letterlijk als figuurlijk graag ik beweging en sta zeer positief in het leven. Ik loop en fiets hard. Voor kunstenaars in de Achterhoek organiseer ik veel projecten.

Als Kwiekmaker zet ik graag met mensen een eigen solo projectje op. Of je nou beginner bent of gevorderde, iedereen verdient het om zijn talent te ontwikkelen. Ik geniet ervan als mensen trots zijn, zichzelf verwonderen.

 

 

Margreet Markus

Ik ben Margreet Markus en geboren in 1954 in Muiden. Opgeleid als verpleegkundige heb ik altijd interesse gehad in kunst en creativiteit.  Na allerlei cursussen ben ik in 2006 begonnen aan de opleiding aan de AKI - Artez in Enschede. In 2011 geslaagd aan de AKI en sindsdien werkzaam als kunstenaar. 

Ik ben iemand met een opgewekt karakter, lach graag maar ik loop niet weg voor verdriet of een diepgaand gesprek. Improviseren en orde in chaos scheppen daar houd ik van! 

Mijn passies zijn creatief bezig zijn; tekenen, schilderen, boetseren en knutselen. Verder ben ik veel in de natuur te vinden en vind ik het leuk om in mijn tuin bezig te zijn.

Als kwiekmaker zou ik graag mensen laten ontdekken hoeveel plezier ze kunnen beleven aan creatief bezig zijn. Er samen mee bezig te gaan en ervaringen te delen.

 

 

Louise Bierhuizen

Ik ben Louise Bierhuizen en als schippersdochter geboren. Op mijn twaalfde woonde ik in Rotterdam. Mijn man Dolf en ik hadden een slagerij. Ik vond het heerlijk om naar Borculo te komen.

Daar begon mijn creatieve ontwikkeling. Eerst schilderen, maar toen ik eenmaal begon te kleien heb ik het penceel niet meer aangeraakt. Ze is gegroeid als kunstenaar en is heel blij met haar atelier. Ik denk in mogelijkheden, overal is wel een oplossing voor. Ik sta altijd open voor nieuwe dingen en probeer alles uit.

Mijn passie is toch echt wel het plezier in kleien en keramiek. Er gaat geen dag voorbij dat ik er niet mee bezig ben. Verder hebben mijn man en ik al 12 jaar een beeldentuin ook een grote hobby.

Als kwiekmaker zou ik het leuk vinden om mijn passie in het kleien over te brengen op andere mensen dat geeft veel energie en is voor alle partijen erg fijn. 

 

 

Karin Bosch

Ik ben Karin Bosch. Afgestudeerd aan de AKI in mediakunst en gemengde media en ging aan de slag als zelfstandig kunstenaar en video-editor/fotograaf. Maar mijn hart werd getrokken naar een camping in Noordijk waar ik 13 jaar gewoond en gewerkt heb. Ik organiseerde daar veel kinderactiviteiten. En dat doe ik nu nog voor een buitenschoolse opvang in de natuur. En ook doe ik kunstprojecten op scholen.

In 2020 kocht ik het Spuythuys in Borculo. Dat heb ik helemaal opgeknapt tot maakatelier. Ik organiseer er nu veel ambachtelijke workshops en projecten, zoals het maken van een kunstboek in 12 lessen.

Ik ben geduldig en positief ingesteld. Gezond leven en duurzaamheid vind ik belangrijk en ik werk dan ook graag met natuurlijke materialen. Mijn hobby’s zijn wandelen, hardlopen, actief beleven van de natuur. En fotograferen is nog steeds mijn passie.

Als Kwiekmaker wil ik graag mensen laten kennismaken met diverse kunsttechnieken. Ik vind het proces interessanter dan de uitkomst. Ik hoop dat mensen ontdekken dat ze meer kunnen dan in eerste instantie gedacht. Het lijkt me leuk om mensen dichterbij zichzelf en elkaar te brengen via activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. 

 

 

Marit Kramer

Ik ben Marit Kramer en geboren en getogen in Noord Holland. In Den Haag heb ik aan de academie voor beeldende kunsten fotografie gestudeerd. Als echt mensen mens zoek ik naar verbinding, ik heb veel ideeën, ben altijd op zoek naar een nieuwe invalshoek en creatieve oplossingen. Ik ben als ZZP-er werkzaam als illustrator en ontwerper. En ik werk als vrijwilliger op het atelier van dagbesteding De Meijer van D’n Aoverstep in Neede.

Mijn hobby's zijn tekenen, linosnede, borduren, keramieken, stoffen verzamelen met leuke patronen, grafisch ontwerp, tuinieren, basgitaar spelen en wandelen met de hond.

Als kwiekmaker zou ik het fijn vinden om al het creatieve wat ik doe te hangen aan een sociaal en nuttig doel. Bv om samen een eigen foto verhaal van iemands leven te maken. Ik hoop mensen te prikkelen zodat ze uit hun schulp komen en open staan om nieuwe dingen te ontdekken, creatief bezig te zijn. 

 

 

Rieneke Metselaar

Mijn naam is Rieneke Metselaar, geboren in Drenthe, maar sinds 1987 woon ik in Hengelo (o). Ik werk als zelfstandig trainer, coach, intervisor en adviseur. Al 25 jaar. En daarnaast geef ik creatieve workshops en cursussen en organiseer ik creatieve vakanties in Frankrijk. Naast al mijn werk volg ik nu een ontzettende leuke en inspirerende kunstopleiding. Deze hoop ik in juni af te ronden.

Creatief bezig zijn betekent voor mij vooral experimenteren, uitproberen, ervaren wat kan en ook wat niet kan.  Ik kijk altijd naar mogelijkheden om het misschien net even anders te doen. Ik combineer verschillende technieken en materialen, bijvoorbeeld acrylverf met collage of soft pastel.

Mijn enthousiasme werkt meestal aanstekelijk, ik sluit makkelijk aan en maak me niet zo snel druk. Naast creatief en kunstzinnig bezig zijn lees en wandel ik graag en rijd ik in de zomer op de motor door Europa.

Als kwiekmaker wil ik je graag laten ervaren dat creativiteit ontspanning en rust brengt. Het gaat niet alleen om het resultaat maar vooral om het hele maakproces. Tijdens de ontmoetingen ontdekken we samen wat wensen en mogelijkheden zijn en daar zoeken we een aanbod bij.

 

 

Margreet Jansen

Ik ben Margreet Jansen (66), opgegroeid in Brabant en van kinds af aan al de wens om ooit ‘iets’ met schrijven te gaan doen. Met mijn studie sociale geografie wilde ik de journalistiek in. Het liep anders. Want we vertrokken naar Portugal. Mijn vier kinderen zijn daar geboren. Na 15 jaar keerden we terug naar Nederland. Met de rust van Portugal nog in onze koffer, kozen we voor de Achterhoek. Na mijn scheiding, de dood van mijn beide ouders en het verlies van mijn baan volgde ik mijn hart en begon ik een eigen tekstbureau. Nu werk ik fulltime als schrijver/dichter en spreker bij uitvaarten. Dat laatste heb ik gestopt vanwege mijn naderend pensioen én het succes van een nieuw poëzieproject.


Wie ben ik verder? Volgens mij ‘ondernemend, bescheiden, betrokken, spontaan en enthousiast’. De lat ligt meestal hoog en dat maakt soms ook weleens onzeker. Ik kom graag tot de kern en houd van gesprekken waarbij het echt over iets gaat. Naast schrijven en dichten, lees, puzzel en wandel ik graag en geniet enorm van gewone gezelligheid met mijn kinderen, kleinkinderen, vrienden en familie.

Als kwiekmaker wil ik heel graag samen met mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken of die zich wat eenzaam voelen, in gesprek gaan over iets moois dat met taal te maken heeft. Bv een lievelingsboek of -gedicht bespreken, samen een brief/verhaal bij dierbare foto’s schrijven of misschien zelfs wel een persoonlijk gedicht laten ontstaan. In de hoop dat al doende het leven zelf dan af en toe ook even aanschuift en ter tafel komt.

 

 

Marij Schrijen

Ik ben Marij Schrijen. Als kunstzinnig therapeut en beeldend kunstenaar geef ik schilder- en tekenlessen aan iedereen die een beetje kleur in zijn leven kan gebruiken. Samen stappen we in een wereld vol kleur, even alle beslommeringen vergeten en even passievol bezig zijn.

Als kwiekmaker wil ik een luisterend oor brengen, de ander ontmoeten en samen veel (schilder) plezier hebben. Misschien samen een museum bezoeken, kunst kijken en kunst genieten. Even uit de dagelijkse sleur en nog wat moois om van te genieten, samen in een andere wereld stappen vol uitdaging en fantasie. Gaat u samen met mij op pad?

 

 

Marga van Tol

Ik ben Marga van Tol. Mijn passie is mensen met elkaar verbinden.
Ik heb met heel wat mensen mooie, bijzondere gesprekken gehad, waarbij er verbinding en vertrouwen is om dingen te bespreken, aan te raken en verlangens uit te spreken. Vanuit alle rust komt het gesprek op gang en mag ik even een kijkje in iemands leven nemen. En meestal blijft het niet bij een keer. Ik vind het belangrijk om contact te houden en een feestje om te zien hoe ieder geniet van de verschillende activiteiten van Kreggel & Kwiek.

 

Ik kom graag bij u op bezoek om samen met u te onderzoeken waar u blij van wordt, wat u nog zou willen doen of graag weer op zou willen pakken. Of juist misschien iets willen proberen wat u eigenlijk altijd al wel wilde doen en er nooit van is gekomen. Ons uitgangspunt is denken in mogelijkheden en kijken wat nog wel lukt. We werken met een groep enthousiaste Kwiekmakers die allemaal zo hun eigen specialiteit hebben. Ik zorg ervoor dat uw vraag/wens bij de juiste Kwiekmaker terecht komt. De mooiste match. En het mooie is dat het bijna altijd goed gaat, het ontstaat, de puzzelstukjes vallen op z’n plek.

Zo ontstaan er mooie ontmoetingen die u lichtpuntjes in de dag bezorgen. Ik voel me dankbaar wanneer ik hoor hoe de ontmoetingen verlopen, wat er samen wordt ondernomen en dat het als waardevol wordt ervaren.

Ik hoor graag van u! Ik hoop dat u voor mij open doet.

 

 

 

Voor meer informatie

Mail naar kreggelkwiek@fitart.nl

Bel gerust eens voor meer info:

Anita Kunst 06-1340 6842

Tineke Posthumus 06-28578131