Delen:

Anita en Tineke


 

Wij zijn Anita Kunst en Tineke Posthumus, bedenkers, oprichters, uitvoerders én regievoerders van
stichting Fit-ART. In Fit-ART bundelen wij onze kracht, kennis, ervaring.


Anita is door de wol geverfd in de ouderenzorg en de activiteitenbegeleiding. Als facilitair manager haalde zij de kunsten binnen in de zorginstelling.
Tineke heeft als voormalig organisatie-adviseur en manager in de kunsten. Ze heeft veel kennis en ervaring met projecten en is zelf enthousiast beeldhouwer.

 

Ons doel: Leven toevoegen aan de dagen!
Wij willen organiseren dat er - naast het sjoelen, de bingo en koersbal - een structureel spannender activiteiten-aanbod komt voor alle! ouderen in de vorm van cultuureducatie en bewegen met plezier. Waarom zou je als je oudere niet meer je talent kunnen benutten en ontwikkelen? Nu leef je en nu kun je nog je dromen realiseren, doen wat je altijd graag wilde ... Echter, je hebt er soms mensen voor nodig die hiervoor de voorwaarden scheppen. Fit-ART wil dat realiseren. Wij organiseren voor en ook mét de deelnemers spannende kunst- en beweegprojecten waar je het beste uit jezelf haalt en veel plezier beleeft met gelijk- én anders-gestemden!

 

Onze motivatie: Eruit halen wat erin zit!
Wij hebben gezien hoe deelnemers opbloeien en zin krijgen in de dag van morgen als zij zichzelf inzetten voor iets wat ze graag willen bereiken. Samen werken aan een theaterstuk, jezelf uiten met kwast en verf, lekker dansen. Niet iets doen wat móet omdat het therapie is voor je geheugen, lijf en leden. Maar bezig zijn met iets wat wél kan, je mogelijkheden verkennen met iets waar je plezier in hebt en waar je energie van krijgt, waardoor je omgeving je (weer) serieus neemt. Dat is wat menig ouder mens wil! En dat het ondertussen ook goed voor je is, is mooi meegenomen. 

 

Onze resultaten: deelnemers zijn - zonder uitzondering - positief!
Op deze website vindt u de projecten met prachtig beeldmateriaal van onze fotograaf Guido Bogert en filmmaker Jorn Snelting. Zonder uitzondering zijn de ouderen positief over wat het actief deelnemen in projecten hen brengt: plezier in het leven, leuke nieuwe  sociale contacten, minder pijn en last van kwaaltjes, trots op hun prestatie,

blij om te laten zien dat je mooie dingen kunt maken ook als je oud bent, gewoon vergeten dat je met rollator loopt en één mevrouw is niet meer depressief, ze heeft nieuwe levenskracht gevonden doordat ze zich opgenomen voelt in een nieuwe gemeenschap.  

 

En we staan pas aan het begin.