Delen:
De Bloomsbury groep

BLOOMSBURY


 

Virginia Woolf, Vanessa Bell en de geschiedenis van een selecte groep Brits groep schrijvers, beeldend kunstenaars en andere prominenten.

 

Bloomsbury is niet allen de naam van een chique Londense wijk maar ook de naam die verbonden is aan een bijzondere verzameling van kunstenaars en intellectuelen. Het is een elitair gezelschap van kleurrijke figuren die het zich konden permitteren om enigszins buiten de gevestigde orde te leven in een wereld die bepaald werd door kunst en cultuur en niet in de laatste plaats een behoorlijk vrije opvatting over de heersende seksuele moraal. Belangrijke personen uit de groep zijn onder andere, naast Woolf en Bell, de econoom Keynes, de schrijver E.M. Forster, de schilder Duncan Grant en de kunstcriticus en schilder Roger Fry.

 

Met de Bloomsbury Group krijgen we beeld over de vooroorlogse Britse samenleving in al haar excentrieke eigenzinnigheid.

Wees Welkom, Jaap Nijstad

 

COLLEGE-Informatie (NB nu in Lochem én Eibergen!)

 

Docent

 

Jaap Nijstad, kunsthistoricus

 

Data in Lochem

 

dinsdagmiddag 1, 8, 15, 22 oktober

Tijd 14.00 - 16.00 uur

Stadshuus Lochem

Serie van 4 colleges: €80 | €25 per 'los' college

Inclusief koffie/thee

aanmelden: academie@fitart.nl

Data in Eibergen 

 

 

donderdagmorgen 24, 31 oktober
                           en 7, 14 november

Bibliotheek Eibergen

Tijd 10.00 - 12.00 uur

Serie van 4 colleges, ter introductie:
€80 | €25 per 'los' college

aanmelden: kreggelkwiek@fitart.nl 

 

 

Over Jaap Nijstad:

Jaap Nijstad (Lochem 1955) groeide op in een familie van antiquairs en studeerde zelf kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was enkele jaren werkzaam als research-consultant voor veilinghuis Christie’s in Londen en was collectiebeheerder in het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Hij was 25 jaar als docent verbonden aan de Wackers Academie en een vergelijkbare periode actief als gastcurator voor het beeldhouwerscollectief ABK.

Jaap Nijstad publiceert met enige regelmaat over een heel divers scala aan kunst- en cultuurhistorische onderwerpen. Samen met zijn vrouw Jopie geeft hij via het bedrijf ‘Nijstad & Beumkes’ vorm en inhoud aan tal van activiteiten die vrijwel altijd iets met beeldende kunst te maken hebben.