Delen:

Kunst & Beweeg Projecten van Fit-ART


Zelf aan de slag en het beste uit jezelf halen! Dat is het belangrijkste kenmerk van een Fit-ART project. Of het nu gaat om theatermaken, zingen, dansen, muziek maken, schilderen, beeldhouwen, een energie-opwekkend toestel ontwikkelen, decors bouwen, delen van naaldkunsttechnieken ... Als deelnemer aan een Fit-ART project zit je niet langs de zijlijn, maar ben je volop in actie.

 

Nog een kenmerk van een Fit-ART project is dat de projecten worden geleid door ervaren professioneel kunstenaars. Wij werken samen met een team van theatermakers, filmmakers, beeldend kunstenaars, muzikanten, zangdocenten. Wij kiezen voor mensen, die hart hebben voor hun deelnemers en steeds op zoek zijn naar de grenzen van het mogelijke zodat deelnemers zichzelf - maar ook hun omgeving - verrassen. Zo is het proces en de uitkomst van een Fit-ART project altijd weer spannend.

 

Vrijwilligers vormen in Fit-ART-projecten belangrijke schakels. Een project heeft een begin, maar ook altijd een verrassend! eind. Door met vrijwilligers én de kunstenaar al tijdens het project een plan te maken om na de voorstelling of de expositie door te gaan, laten wij een activiteitenplan achter met 'bemensing'. Als er na een tijdje weer behoefte is om een mooi project te organiseren of de activiteiten "op te frissen" kan Fit-ART weer een nieuw project bedenken en organiseren samen met deelnemers en vrijwilligers.

 

Fit-ART zorgt er steeds voor dat het tijdens het project gezellig is, dat alles eromheen goed georganiseerd wordt. Ook vinden wij het belangrijk dat "de wereld" weet dat er mooie dingen gebeuren. Wij organiseren daarom ook - samen met de deelnemers - de voorstelling of de expositie en natuurlijk alle PR daaromheen. Voor ons is het project pas geslaagd als alle deelnemers trots zijn op hun prestatie en zin hebben in méér!