Delen:

Oosters Folkoristisch Dansen


Bij het Elisabeth Gasthuis in Zutphen was een mevrouw die zo graag nog eens zou willen buikdansen. Voor Fit-ART de uitdaging om dat voor elkaar te krijgen.  

Sheila Meijers van Sheila's Buikdanscentrum uit Zutphen weet als geen ander hoe goed buikdansen is voor ieder mens en vooral voor oudere mensen. Je wervelkolom wordt soepel, je tred wordt stevig, en je geest wordt opgeruimd. Zo kwam het dat er binnen het project "Sutfene heeft Talent" zes weken lang oosters dansen op het programma stond. De dansles begon steeds met een uitgebreide opwarmronde van top tot teen. Met muziekinstrumenten werden ritmes gemaakt. Met waaierdoeken gingen de schouders lekker los. En dan op de benen en lekker dansen. 

 


Buikdans is een vrije dans. Iedereen kan bewegen naar eigen kunnen. Daardoor zijn blessures praktisch uitgesloten en kan iedere danser zich uitleven naar eigen gevoel. Sheila en haar danseres Niko dagen de mensen uit om erbij te zijn, om zoveel mogelijk mee te doen. En de mevrouw die zo graag wilde buikdansen ... zij wil zo weer beginnen.