Delen:

Funny Loarne in de Funergy Finale


Het was een super hete en spannende middag. De groepen hadden zich goed voorbereid en thuis de presentatie nog eens doorgenomen. En dat kon je merken. De vakjury van 7 deskundigen was zeer onder de indruk.

 

En de winnaar van de halve finale is ...
De meeste stemmen van de vakjury gingen naar Funny Loarne.  Eva, Julia, Jelle, Tobias, Janne en "Oma Wil" kunnen zich de ontwerpers noemen van het - voorlopig - beste FUNERGY-idee van Laren. Gefeliciteerd! namens het Funergy-projectteam.
Zij ontwierpen een tafel-bal-spel voor vier spelers. Met de joystick bestuur je de bal die natuurlijk in het doel van een van de andere spelers moet om te scoren. Maar die spelers kunnen hun goal verkleinen door hard te fietsen met de trappers onder de tafel. Een zeer originele vondst. 

 

Gedeelde tweede plaats
Een hele mooie gedeelde tweede plaats was er voor de groep Speedy con Laren. Met name het element energie opwekken op de dansvloer waarmee je je eigen muziek kunt aanzetten kreeg een vette pluim van de jury. 

Evenveel punten kreeg het onderdeel "Fietsparcours met verrassingseffect" van de groep Fiets-fontein:  door rond te fietsen op het parcours zet je op bepaalde punten verrassende elementen aan. Wel had de jury nog wat bedenkingen bij de bestemming van het fonteinwater. Zouden de opa's en oma's op het bankje het wel fijn vinden om steeds nat te worden? Daar wordt vast een oplossing voor gevonden ...

 

Winnaar van de publieksjury
Het aanwezige publiek - zij die de hitte trotseerden - konden ook stemmen op hun favoriete ontwerp.  Kunstenaar Janneke van't Einde had hiervoor een slimme stemmachine bedacht. Iedereen kreeg 6 knikkers om over de verschillende ontwerpen te verdelen. Het ontwerp met het meeste gewicht aan knikkers won de prijs van de publieksjury. De meeste knikkers van het publiek ging naar Fun House! In deze fase telde de stem van de vakjury nog dubbel. Daarom haalde het ontwerp Fun House  uiteindelijk de finale toch niet. 

 

Ontwerpwensen uit het publiek
Procescartografe Lisette Platjouw tekende de wensen op van de mensen uit het publiek. De elementen fietsen en muziek maken grote kans om terug te komen in het uiteindelijke FUNERGY-ontwerp. 

 

Op weg naar de finale
De finale gaat in september van start.  Twee ontwerpgroepen gaan - in het diepste geheim - werken aan het technisch ontwerp. Zij worden begeleid door twee kunstenaars van Art Centre Zutphen: Herma Schellingerhoudt en Peter de Haan. En natuurlijk is ook het Funergy-team weer betrekken, waar de NIJHA nu een grotere rol in gaat spelen. Nijha let tijdens dit traject vooral op de maakbaarheid van het ontwerp. Zij gaan immers - als speeltoestellenfabrikant - het winnende ontwerp écht maken en plaatsen.

Het laatste woord is aan het publiek! Eind 2015 bepaalt alleen de publieksjury van Laren welk ontwerp zich de winnaar mag noemen van FUNERGY! Blijf ons volgen!