Delen:

OEREND HART EEFDE


De Eefdese Hartedief in ’t OEREND HART van Eefde

Op zaterdag 22 april om 14.30 start de voorstelling van Oerend Hart: “De Eefdese Hartendief”: een verhaal over Eefde gespeeld door ouderen van Eefde, op 3 locaties in Eefde: Het Hart, de Detmers Kazerne en Het Haveke. Het vervoer tussen de locaties is verzorgd. Een Bello treintje brengt u van plek naar plek. We sluiten de voorstelling af met een spetterend muziekfeest met de jong & oud duo’s en de Oerend Hart Band die muziek brengt uit de sixties en seventies.

De foto als uitgangspunt

“De Eefdese Hartendief” is gebaseerd op een foto op uit 1969 die plots opdook: het bezoek van Prins Bernard aan de Detmers Kazerne. Een foto met een bijzonder verhaal. Wij nemen u mee terug in de tijd, naar dit hoog bezoek in 1969. Het schijnt dat er toen een bijzonder stukje geschiedenis is geschreven in Eefde, dat er toen levens zijn veranderd in Eefde, of was het een roddel …

De Oerend Hart karavaan van Eefde reist per trein
De voorstelling start in het treintje naar de Kazerne. Onderweg wordt u bijgepraat over de tijd van toen. Bij de Detmers Kazerne wordt u muzikaal onthaalt en komt u tot een bijzondere ontdekking. Onderweg naar Het Haveke waant u zich helemaal in de tijd van toen. Laat u verrassen, komt dat zien en geef uw enthousiasme vrij baan. Bij Het Haveke krijgt het verhaal nog een heel aparte wending. En terug in Het Hart zou de ontknoping wel eens heel bizar kunnen zijn …

Wie spelen mee

Regie en techniek van de voorstelling is in handen van Elly Janssen en het Jansstheater uit Lochem. In In de hoofdrol: Jan Dijkman, Alie Groot Roessing, Gonnie Nijvelt, Hermien Roording, Karlijn Warris, Diny Wendriks. Special Guests: De Veldzichttrekkers, Misteryguest B en de kinderen van Villa 60 en Bargeweide. Beelden: Jorn Snelting en Guido Bogert . Productie: Stichting Fit-ART.

De voorstelling wordt in Het Hart muzikaal afgesloten door de Oerend Hart-band met Wolfram Reisiger, Rob van den Elskamp, Appie Daalmeier, Stef Woestenenk, Martin Stegeman en Erik Snellink. Met zang van Elly Janssen en de helden van Eefde: Ap Vriezekolk, Bolina Aalderink en Karlijn Warris.
En ook de duo’s van Dubbel-zo-Hart komen in actie!

Belangrijk: koop uw kaartje (€2) bij Het Hart, ‘t Spijk of Peinemann in Eefde. Of reserveer via aanmelden@fitart.nl. Telefonisch kan ook: 06 28578131 (Tineke) of 06 13406842 (Anita).
Op vertoon van dit kaartje ontvangt u een smakelijke verrassing in stijl.

Voorstelling: De Eefdese Hartendief.
Datum: 22 april 2017. 
Aanvang: 14.00 uur; Einde: ca. 17.30
Plaats: Het Hart in Eefde.