Delen:

Kwiek met Muziek


KWIEK MET MUZIEK: JE LEVENSVERHAAL TERUGHOREN IN MUZIEK

Dat doet wat met je. Je staat zelf in de spotlight. Maar ook je levensthema, wat jij belangrijk vindt. Wat jouw drive is.

Voor jouzelf en voor de mensen die je kennen heel speciaal om dat zo te horen.

Songwriters halen de essentie uit jouw verhaal en geven er betekenis aan. In een uniek en heel persoonlijk levenslied.

 

Omdat wij in een eerder project (Krasse Fratsen en de Verhalenkaravaan) hebben gezien wat een uniek levenslied met je doet, zochten wij in Enschede contact met het Twents Songschrijversgilde, in de persoon van Jasper Slaghuis.
Hij had een mooi jong-talent programma opgezet om songwriters meer in de spotlights te zetten, dus onze vraag viel precies goed.

11 songwriters - waarvan 9 conservatorium studenten van de POP-academie in Enschede - hebben het zichzelf niet makkelijk gemaakt. Schreven zij eerder alleen in het Engels of vanuit zichzelf ... In dit project Kwiek met Muziek lieten zij hun oudere aan het woord en vertaalden zij hun verhaal in een taal en stijl die past bij de vertellers.

We hebben met Tessa Kortenbach een training opgezet om écht contact te maken. Want hoe haal je de essentie uit iemand's leven naar boven. Wat mag je vragen? Wat kom je tegen en hoe ga je daarmee om?
Helemaal als je je contact niet live kunt doen - door corona - maar dit aan de telefoon, per brief of via beeldbellen moet doen. Tessa ontwikkelde een speciale zoomtraining voor deze groep songwriters en coachte ze in hun contact.

En dat maakt dat zij met hun liedjes en de kracht van muziek echt het verschil hebben kunnen maken.