Delen:
10 unieke verhalen van mensen uit de ggz in of na hun herstelproces, vertaald in 10 unieke songs

HERSTEL in MUZIEK


 

PODIA GEZOCHT!
VOOR HERSTEL IN MUZIEK – 
een podium voor mensen, ervaringsdeskundigen in herstel 
door de muzikale vertelling van hun verhalen

 

 

“GOLVEN ZO HOOG”

10 vertellers, 10 liedjes, 10 filmpjes
gemaakt door de makers van Herstel in Muziek,
een UNIEKE POSITIEVE MUZIEK-THEATER VOORSTELLING

 

Tien ervaringsdeskundigen - mensen die uit eigen ervaring kunnen vertellen over hun herstel - delen hun verhaal met singer-songwriter Maarten van Veen. Maarten vertaalt dit in een uniek en heel persoonlijk levenslied.
Maarten brengt dit lied terug bij alle vertellers. Een heel bijzonder moment – met grote impact - dat we proberen te vangen in beeld.

Of dat gelukt is? Dat kun je zien in de voorstelling "Golven zo Hoog" van het project Herstel in Muziek, waarin deze 10 ervaringsdeskundigen anderen willen inspireren om door te zetten in hun herstelproces, om hier hoop uit te putten en perspectief te bieden.

Kijk hier naar een klein stukje van de belevenis van Sanne.
Haar ervaring geeft de naam aan deze voorstelling "Golven zo hoog"

 

Doel van dit project "Herstel in Muziek": 

  • Wij willen mensen in hun herstelproces hoop en perspectief bieden.
  • Wij willen de wereld laten zien, horen en voelen dat hard werken aan je herstel gezien en gehoord mag worden.
  • Wij willen mensen van de ggz laten voelen hoe belangrijk herstel voor iedereen is.
  • En daarom willen wij – met deze songs, verhalen in de voorstelling – vooroordelen ombuigen naar kansen en mogelijkheden.

 

HOOP, ACCEPTATIE EN EIGEN KRACHT: Daar heb je baat bij in je herstelproces. Ook het vertellen van je eigen verhaal en het horen van succesverhalen van lotgenoten. Zo komt je eigen identiteit en je talent weer op de voorgrond te staan, in plaats van de diagnose en de beperkingen.

 

TIJD OM DE KRACHT VAN KUNST IN TE ZETTEN VOOR HERSTE: In dit project geven wij de herstelverhalen van mensen een positief podium. Herstel is hard werken. Je mag trots zijn op je herstel. De kunstenaars in ons project willen graag samen met jou je herstelverhaal zo neerzetten dat je ook daadwerkelijk trots kunt zijn. En jouw verhaal wordt verteld in muziek, in jouw eigen unieke herstellied.

 

IN EEN VOORSTELLING: Een voorstelling die door de verschillende verhalen, de muziek en de beelden impact maakt. Een voorstelling die overal gezien mag en moet worden. Een voorstelling, waarmee we taboes willen doorbreken, waarmee we de visie op herstel op de kaart willen zetten. Wie ben je! Wat kun je wél!

INSPIREREN:
Een voorstelling die bedoeld is als inspiratie voor mensen die nog hard werken aan hun herstelproces.
Voor mensen in hun ‘omwereld’ die met hen meeleven.
Voor professionals die nog niet of juist wel overtuigd zijn van de kracht van herstel.
Voor mensen die de medemens-in-herstel graag een kans geven om weer voluit te leven.

 

WIE adopteert onze voorstelling "Golven zo hoog" met impact voor herstel? 

De 10 vertellers van dit project zijn mensen die net of volop in hun proces van herstel zijn. Zij zijn allen (ex) ggz-cliënten uit de regio’s Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland, Brabant, Limburg, Overijssel, Gelderland. 

Elk verhaal is vertaald in een lied. Dit verhaal op muziek maakt een bijzondere impact, komt nog meer binnen, geeft nog meer inzicht in welke kracht er in iemand schuilt om de weg naar herstel op te gaan en te blijven doorgaan.
10 verhalen die gehoord mogen en móeten worden.

Wij willen onze voorstelling graag uitvoeren op tenminste 10 plekken waar onze vertellers samen met singer-songwriter Maarten van Veen (De Reisgenoot) impact kunnen maken en met hun verhaal en mensen kunnen inspireren.

We maken de voorstelling samen met de vertellers en zij hebben – als dat lukt – ook daadwerkelijk een rol op het podium. Het zou heel mooi zijn als wij samen het verhaal kunnen vertellen en laten horen aan mensen uit hun eigen regio, cliënten van hun eigen ggz-instelling. Dat vergroot de herkenbaarheid, betrokkenheid en publiek kan zich direct identificeren met ‘een van ons’.

We willen daarom de voorstelling graag samen organiseren - op maat - met de betreffende ggz-instellingen.
Wij kunnen de voorstelling – als de makers van Herstel in Muziek - aanbieden als totaal en compleet ‘pakket’. Maar we kunnen deze ook toesnijden naar een gewenste vorm zodat deze aansluit bij een gewenste situatie. Het is fijn als de ggz-instelling onze voorstelling ‘omarmd’ en ons wil faciliteren met de ruimte en technische ondersteuning en een passende vergoeding voor een of een serie voorstellingen.
Wij laten ons graag ‘inzetten ’ om te laten zien en horen wat de impact is van de herstel benadering aan cliënten, professionals en de brede omgeving.

 

DIT PROJECT HEBBEN WE KUNNEN MAKEN MET DE FINANCIELE ONDERSTEUNING VAN FANTASTISCHE FONDSEN MET EEN WARM HART VOOR HERSTEL IN DE GGZ EN VOOR MUZIEK: