Delen:

Twents Zilver Kwiek met Kunst in Oldenzaal


Per 25 augustus 2020 starten in Oldenzaal nieuwe culturele en kunstzinnige activiteiten voor ouderen:

Iedere dinsdagmorgen, eerste vrijdagavond van de maand en laatste zatermorgen van de maand.

Plaats: Activiteitenruimte van De Walgaarden.

Aanmelden: twentszilver@fitart.nl

 

DE KUNSTBROUWERIJ

In dit Open Atelier kun je met beeldend kunstenaar Rob van Putten je creatieve wensen in de praktijk brengen, maar ook gewoon ontdekken wat je leuk vindt om te doen. Rob begeleidt je daarin. Rob is in vele kunsten thuis. In ieder geval kun je er schilderen en boetseren.Kom langs met je idee of wens en maak het samen. Heb je al kennis en kunde in een bepaalde techniek? Kom naar de Kunstbrouwerij en deel het met anderen. Of laat je inspireren door de materialen en uitdagingen die Rob voor je in petto heeft. Het mooie van kunst maken is dat het heel persoonlijk is en dus altijd goed. Verras jezelf.

Vanaf 25 augustus, iedere dinsdagmorgen.
Tijd: 10-12 uur. Plaats Activiteitenruimte van de Walgaarden

 

FILOSOFIE CAFE: ‘ZIN-SPINSELS’

Als je samen met kunstenaar en filosofe Annemarie van Uden naar een kunstwerk kijkt, luistert naar tekst van een muziekstuk, of door een gedicht, foto, krantenkop of iets anders dat je zelf inbrengt komen de filosofische vragen als vanzelf boven. Verdiepende gesprekken over allerlei maatschappelijke en levensthema’s om verder over door te denken.

Vanaf 25 augustus, iedere dinsdagmorgen.
Tijd: 10- 12 uur. Plaats: activiteitenruimte De Walgaarden

 

MEDIAWIJS OP REIS

Ontwikkel je digitale vaardigheden. Haal meer uit je I-pad of tablet of ben je een starter? Kom naar de digitale maatjes Jessie von Piekartz (media-kunstenaar) en Kwiekmaker Max Kolbrink. Zij leggen je helder en persoonlijk uit hoe alles werkt, geven je tips over fotografie, filmen of beeldbellen. En ze weten ook alles van leuke apps voor spelletjes of andere nuttige dingen. Samen met de groep doe je leuke oefeningen en opdrachtjes om het echt in de vingers te krijgen. 

Vanaf zaterdag 29 augustus, iedere laatste zaterdag van de maand. Tijd: 10 – half 12.
Plaats: activiteitenruimte De Walgaarden

 

MANNEN-STAMTAFEL

Musicus, dirigent en presentator van het RTV-Oost muziekprogramma André van Huizen houdt speciaal voor mannen een plek vrij aan zijn Stamtafel voor mannenpraat: sterke verhalen, geleerde levenslessen, gesprekken over kunst & cultuur, over reizen, vakmanschap en oude wijn in nieuwe zakken. En een lekkere mop tussendoor is van harte welkom.

Vanaf zaterdag 29 augustus, iedere laatste zaterdag van de maand. Tijd: 10 – half 12.
Plaats: activiteitenruimte De Walgaarden

 

OECUMENISCHE SPIEGEL-DIENST

De Bijbel als spiegel – zinvol samenzijn met ritueel begeleider, schilder en dichteres Yvonne Meyer. Met woorden, beelden en muziek creëren we een sfeervol en verstild samenzijn. We laten onze gedachten gaan naar dat wat je bezighoudt en waar je geen woorden voor vindt. Na een zegenwens als afsluiting praten we na onder het genot van een kopje koffie of thee.

Vanaf vrijdag 4 september, iedere eerste vrijdag van de maand. Tijd: 19.00 – 20.30 uur. Plaats: Activiteitenruimte van De Walgaarden.

 

 

Meedoen aan een of meer van de volgende activiteiten?
RESERVEER VIA: twentszilver@fitart.nl
of bel Tineke Posthumus: 06-28578131 of Anita Kunst: 06-13406842.

 

Kosten: eerste maand gratis ‘proeven’;
daarna €7,50 per keer of €5 voor leden.
Lidmaatschap Twents Zilver is €25 per jaar.Tip 1: Neem kleingeld mee voor de koffie en thee: €1 per kopje.
Tip 2: Neem een sjaal of vest mee, want de ruimte wordt geventileerd met buitenlucht.