Delen:

Doe mee met Kunst(K)rakers


ANIMAL ART: KUNSTGESCHIEDENIS VAN AAP TOT ZWAAN

 

Data: dinsdagmiddag 24 en 31 januari en 7 en 14 februari
Met optie op excursie naar museum in de buurt op zondagmiddag 12 februari 2022

 

Afbeeldingen van dieren vormen een rode draad door de kunstgeschiedenis. Ze zijn in vrijwel iedere periode afgebeeld en er is geen cultuurgebied op aarde te vinden waar ze niet deel uitmaken van de beeldcultuur. Ogenschijnlijk is het onderwerp een niemendalletje maar niets is minder waar.

Dieren fungeren als symbool en metafoor, ze komen voor in mythologie, historie en bijbel maar soms ook simpelweg als “zichzelf”. We komen ze tegen in hyperrealistische gedaante of vrijwel geheel geabstraheerd.

In deze serie van vier lezingen zal blijken hoeveel sleutelwerken in de kunstgeschiedenis een dierlijke component hebben. Wederom verhalen met heel veel afbeeldingen en ruimte voor uitwisseling van gedachten.

Welkom, Jaap Nijstad

 

 

Informatie

 

Docent Jaap Nijstad
Data

dinsdagmiddag  24 en 31 januari en 7 en 14 februari

Optie voor excursie:12 februari

Tijd 14.00 -16.00  uur
Plaats Stadshuus Lochem
Kosten

 Eerste college wordt u aangeboden door Jaap en Fit-ART

Serie van 4 colleges voor leden: €70 | voor niet leden €80

aanmelden: academie@fitart.nl

 

Optie

 

Excursie naar een museum olv Jaap Nijstad op 12 februari

Kosten voor leden €20 | niet leden €25
(excl. toegang en eventuele consumpties)

 

Over Jaap Nijstad:

Jaap Nijstad (Lochem 1955) groeide op in een familie van antiquairs en studeerde zelf kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was enkele jaren werkzaam als research-consultant voor veilinghuis Christie’s in Londen en was collectiebeheerder in het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Hij was 25 jaar als docent verbonden aan de Wackers Academie en een vergelijkbare periode actief als gastcurator voor het beeldhouwerscollectief ABK.

Jaap Nijstad publiceert met enige regelmaat over een heel divers scala aan kunst- en cultuurhistorische onderwerpen. Samen met zijn vrouw Jopie geeft hij via het bedrijf ‘Nijstad & Beumkes’ vorm en inhoud aan tal van activiteiten die vrijwel altijd iets met beeldende kunst te maken hebben.