Delen:
Tegenlicht Meet Up, Podium voor gesprek

Tegenlicht In de Ban van het Bos


Bossen maken de aarde en het klimaat leefbaar en stimuleren biodiversiteit. Deze aflevering van Tegenlicht staat de oeroude intelligentie van bomen en bossen centraal. Elke boom vertelt een verhaal en elk oud bos is ook een blauwdruk voor een gezonde menselijke samenleving; niet homogeen, maar divers en complex. VPRO Tegenlicht bezoekt de laatste oerbossen van Noord-Amerika en gaat – voor het te laat is – te rade bij de bomen in het bos.

We zien bestsellerauteur Annie Proulx, die in Schorshuiden vertelt over de ontbossing van Noord-Amerika door kolonisten tegenover over de gebalanceerde en respectvolle relatie die de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika hadden met bomen.

In Canada bezoeken we bomen-onderzoeker Suzanne Simard die onderzoek deed naar de communicatie tussen bomen. Ze haalde de cover van het meest toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Nature, onder de kop Wood Wide Web. Zij legde complexe systemen bloot waarin bomen met elkaar praten, elkaar waarschuwen en leert ons het bos te zien als gemeenschappen die meer aan ons verwant zijn dan je op het eerste gezicht zou zeggen.

 

Informatie

Datum: Maandag 25 november 2019
Tijd:     19.30 uur
Plaats: Stadshuus Lochem

Deelname: Gratis. Vrijwillige donatie na afloop is welkom.

Aanmelden: Reserveren is noodzakelijk. Kaarten via www.eventbrite.nl.

Voor leden

Wilt u graag deelnemen maar is vervoer voor u een probleem? Of vindt u het vervelend om alleen te gaan?

Wij bemiddelen graag in het samen kome en gaan. 
U kunt bellen naar Anita (06-13406842) of Tineke (06-28578131)
Maak uw wens bij ons tijdig kenbaar.

 

Podium voor gesprek over mens & maatschappij & Milieu

Tegelicht Meet Up wil in de gemeente Lochem een podium bieden waar documentaires rond thema's als duurzaamheid, wetenschap en samenleving samen bekeken en besproken worden. Om de twee maanden is er in Lohem een Tegenlicht Meetup