Delen:

Dik Ket inspireert Borkel-bewoners


Tijdens de bouw van het nieuwe museum MORE (Museum voor Modern Realisme) in Gorssel hing er aan het bouwhek opeens een klein schilderijtje, ondertekend met Suus. Het had iets mysterieus: wie is Suus en waarom hangt zij haar schilderijtje aan het bouwhek van het museum?
Zij inspireerde de kinderen van de Vullerschool om haar voorbeeld te volgen. Op een dag hing het hele hek van het nieuwe museum vol met kleurige schilderijtjes.

 

Maar ... wat jong kan, kan oud ook dachten wij. De bewoners van De Borkel gingen aan de slag. Helene Gandolfi maakte een opstelling voor een stilleven à la Dik Ket en de resultaten waren verbluffend mooi.
Oud talent kwam boven en mensen verrasten zichzelf door het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.
Het was een feestelijke daad om met z'n allen de schilderijtjes aan het hek te hangen.
Nu was het wel MORE voor jong en oud.

 

En Suus? Zij bleek een nieuwe inwoner te zijn van Gorssel die van haar buren de opdracht had gekregen om in 10 acties kennis te maken met haar nieuwe dorp en de bewoners met haar kennis te laten maken. Goed gelukt dus!

 

Hebt u ook een ACTIE in uw dorp, kern of stad en denkt u "waarom doen ouderen hier eigenlijk niet aan mee?" Laat het ons weten ... we komen - misschien samen met u - in actie!