Delen:

Noordveen gaat Oerend Hart


Noordveen staat "In Vuur en Vlam".
De startbijeenkomst van de Oerend Hart karavaan is druk bezocht door veel wijkbewoners en trouwe Oerend Hart fans uit Eefde én Gorssel, die graag mee willen spelen, willen zingen of achter de schermen een rol kiezen.

Tijdens  deze zeer sfeervolle geanimeerde en muzikale bijeenkomst, waarin al enkelen zich durfden te wagen aan een theateroefening, bleek het enthousiasme in de wijk. Tijdens een heerlijke maaltijd, gekookt door fantastische vrijwilligers van DWK, beklonken wij de start met een echte Perzik-champagne geschonken door Hans Borstlap.

 

Samen maken we de Voorstelling "In Vuur en Vlam"

Samen gaan wij op weg om een mooie muzikale theatervoorstelling te maken, gebaseerd op verhalen van bewoners van Noordveen. En dat doen wij met verschillende teams en groepen vanuit ieder een eigen talent:

 

Vertellers en schrijvers
Rob Wever - journalist en schrijver - haalt samen met vrijwilligers van Fit-ART die een inspirerende masterclass volgden bij Merel Bruning - verhalen op bij bewoners van Noordveen.  Wij laten ons hierbij 'van het kastje naar de muur sturen', Iedere verteller geeft het stokje door aan een nieuwe verteller. Zo willen wij een verhalenlint creëren door de hele wijk. 
Met toestemming van de vertellers maken we hiervan een mooie foto/verhaal expositie, boek en/of voorstelling, waarin zij ook zelf (elementen uit) hun verhaal kunnen doorgeven aan hun omgeving.

 

Theaterspel door spelers van Noordveen e.o.
Een aantal verhalen van Noordveen lenen zich om deel te zijn van het muziek-theaterstuk dat Coby Beck schrijft en regisseert. Senioren uit Noordveen e.o. spelen hierin de hoofdrol. 

Repetities: iedere vrijdagmiddag van 14-16 uur in het DWK gebouw.
Er is inmiddels een leuke groep van 12 spelers. En zij zoeken nog collega's. Dus wilt u meedoen? Of hebt u vragen?
Stuur uw mail naar: Cootjetheater@hotmail.com of voor meer informatie naar altijd@fitart.nl 

 

Bij Muziektheater hoort natuurlijk Muziek! Dit staat onder regie van Wolfram Reisiger
Wolfram kan al rekenen op steun van de volgende groepen:

De Polsterren - het koor van de Polbeek met 25 leden onder leiding van Merel Harkink - heeft toegezegd de voorstelling muzikaal te willen ondersteunen.
Wilt u ook meezingen in deze voorstelling? Meldt u dan bij: MerelHarkink@tiscali.nl


De Coole House Groove Connection - de swingende band uit Zutphen. Zij willen in dit project heel graag samenspelen met muzikanten uit de wijk zelf.  Dus bent u zelf muzikant of kent u een muzikant die hieraan beslist ee moet doen, laat het ons weten. Stuur uw bericht via mail naar w.reisiger@online.nl


Kinderkoor De Bloemies - onder leiding van zangeres Fleur Tolman. De Bloemies vinden het geweldig om samen met ouderen te zingen. Dat hebben we in Oerend Hart al eerder ontdekt. Hierdoor ontstaat een mooie ontspannende verbinding tussen generaties. 

 

En zo gaan we samen op weg om een mooie voorstelling  "In Vuur en Vlam" te maken.

Save the date:

zaterdag 18 november 2017

Plaats: DWK-gebouw

Aanvang: 19.30

 

Volg ons op www.facebook.nl/OerendHart en op www.facebook.nl/FitArtnl

Meer informatie? Mail naar altijd@fitart.nl

Of bel ons!

Anita Kunst 06-13406842 (anitakunst@fitart.nl)

Tineke Posthumus: 06-28578131 (tinekeposthumus@fitart.nl)