Delen:

KRASSE FRATSEN


 

Krasse Fratsen 

is de geuzennaam voor een verzameling van projecten, waarin ouderen (60+) uit Borgele, Platvoet en Zandweerd (Deventer) met elkaar kunstzinnig aan de slag gaan. Samen met een team van professioneel kunstenaars en projectmakers verrassen zij zichzelf én hun omgeving.  
Bijna iedere deelnemers zegt vooraf dat hij of zij niet creatief is aangelegd. En tijdens het proces blijkt hoeveel plezier het oplevert om dit te ontdekken. Dat je met elkaar tot hele mooie dingen in staat bent en dat je er bijzondere nieuwe vriendschappen op doet. 

 

Alle deelnemers nodigen u van harte uit om aan te sluiten.
Wij weten dat vervoer soms een probleem is. Schroom niet ons te bellen, wij zoeken graag met u naar een oplossing. Bel  even met: Anita Kunst 06-13406842  of met Marja Vijn 06-10896114 of met Tineke Posthumus 06-28578131

 

Het Krasse Fratsen-koor: KOMT U OOK MEEZINGEN?

Repetities: we starten na de zomer weer op 4 september!
En vervolgens iedere maandag van 10-12 uur in wijkcentrum De Schalm, Dreef 1 in Deventer.

Met Karel Tadema als jonge dirigent zingen ze mooie ballades maar ook een rock en een reggae-nummer. Karel houdt ervan om het tempo erin te houden.  Een ochtend zingen is zo een lekkere workout voor kaakspieren, buik&billen en goed voor een vrolijk gemoed! "Het is anders zingen dan je gewend bent. Lekker. En we worden er allemaal zo vrolijk van", zei een koorlid.  "Ik had van te voren nooit gedacht dat ik dit zou durven", zei iemand nadt ze dit voorjaar schitterden in een echte flashmob bij het cultuurontbijt in het Havenkwartier.
Na de zomer werkt het koor aan een 3 uitvoeringen in Schouwburg Deventer in januari en februari 2018.
Dat gaat mooi worden! Volg ons op www.facebook.com/KrasseFratsen

 

"Een Lied voor je Leven"

15  senioren vertellen  hun levensverhaal en 15 Singer Songwriters uit Deventer componeren daarop een levenslied.
De senioren zoeken we in de wijk Borgele, Platvoet en Zandweerd. De Singer Songwriters zijn veelal jonge musici uit Deventer. Zij gaan - samen met een filmmaker - op bezoek bij de verteller. Alles kan in dit gesprek voorbij komen. Het is de kunst om uit een levensverhaal die essentie op te pikken, die de persoon het meest rechtdoet en in de kern raakt.
Er zijn nu 5 senioren die zich hebben aangemeld.

We zoeken nog mensen die hun levensverhaal willen vertellen in ruil voor een levenslied. Maar niet zo maar ...
we willen ook graag dat de vertellers een actieve rol spelen in een van de 3 voorstellingen in Schouwburg Deventer. Hetzij door zelf ook (een deel)  mee te vertellen, mee te zingen, of zelf muziek te maken. Of wellicht nog in een andere kunstzinnig uiting.

Roept dit ideeën bij u op? Wilt u graag meedoen?
Bel met Gabriëlle Groothuis: 06-22969509, Karel Tadema: 06-44519169 of met Marianne de Bakker: 06-24645934
Of stuur een email naar: altijd@fitart.nl

 

Pracht & parels

Achter iedere voordeur schuilt een nieuw verhaal. Met een groepje schrijvers gaan we op zoek naar die pareltjes, die levenswijsheden, bijzondere levenslopen,lang gekoesterde dromen of misschien wel nieuwe dromen en belangrijke levenservaringen die gedeeld moeten worden! 
Bent u of kent u iemand in Borgele, Platvoet en Zandweerd die een deel van zijn leven wil vertellen aan één van onze schrijvers? Bel met Tineke Posthumus: 06 28578131 en Gabriëlle Groothuis: 06-22969509

 

 

Buurtmuseum Borgele

 

 

Ontroerend Goed met de Borgloschool

 

 

Kunstveiling amateurkunstenaars op 11 juni 2017

Amateurschilders uit Borgele-Platvoet en Zandweerd verkochten eigen werk op een echte Kunstveiling.

 

 

 

 

Deventer wordt Age Friendly Cultural City in 2018!

Volgens Deventer wethouder Jan Jaap Kolkman (onder meer verantwoordelijk voor 'meedoen') zit de oudere-van-nu niet meer te wachten achter de geraniums, maar wil hij/zij juist volop meedoen en nieuwe uitdagingen aangaan. Deze kunnen liggen op het sportieve vlak, maar ook op creatief gebied: door vol overgave je kunstzinnige talent te blijven ontwikkelen of juist nu te ontdekken. Want jezelf opnieuw uitvinden ook op latere leeftijd en ook als je minder valide bent, levert veel op om goed, gelukkig en gezonder oud te worden.

Fit-ART - sinds 3 jaar kwartiermaker van Lang Leve Kunst - deelt deze visie. En toen wij de vraag kregen van het Fonds Cultuurparticipatie om een stad in Overijssel te zoeken die graag Age Friendly Cultural City wilde worden, waren we er snel uit. Deventer wilde erg graag meedoen in dit traject en gaf opdracht aan de afdelingen Welzijn en Cultuur om samen met Fit-ART een plan te maken dat voldeed aan de eisen van het fonds.

 

Dat is project KRASSE FRATSEN.
Een project waarin 60-plussers zelf aan zet zijn. Zij bepalen de koers. Fit-ART ondersteunt. In de uitvoering werken we samen met verschillende Deventer kunstenaars, Sociale Wijkteams, Wij-Deventer en allerlei groepen uit de wijken Borgele-Platvoet en Zandweerd. Ook linken wij met andere kunstzinnige intiatieven met senioren in Deventer, zoals de Deventer Dagsociëteit, het Muziekhuis en Atelier Artomondo in hun activiteiten bij Solis. Samen staan we sterk en kunnen we in 2018 Deventer presenteren als Age Friendly Cultural City.

 

 

 

 

Volg ons ook op

Facebook/KrasseFratsen
Twitter @KFratsen