Delen:

ZONNIGE GEZICHTEN in Buurtmuseum Borgele


"ZONNIGE GEZICHTEN"

OPENING NIEUWE EXPOSITIE BUURTMUSEUM BORGELE
zaterdag 13 april, om 11.00 uur, wijkcentrum De Schalm

 

Buurtmuseum Borgele nodigt u uit voor de feestelijke opening van de 4e expositie op 13 april om 11.00 uur in het Buurtmuseum Borgele (in Wijkcentrum De Schalm). Dit keer tonen 13 inwoners van Borgele en omstreken de resultaten van hun kunstzinnige activiteiten.

Van een bijzondere schoonheid is de fotoserie van Dick Hogentoorn. Dick is een groot liefhebber van fotografie en de natuur heeft daarin zijn speciale aandacht. U ziet zijn serie Avondrood aan de IJssel.
Mini Rejack is kunstzinnig actief op veel gebied en zij toont nu een aantal van haar bijzondere houtsnijwerken, geënt op de reizen die zij maakte. Loes Egers deelt graag met publiek hoe zij zich uit in haar kunstzinnige hobby: het maken van 3D-kaarten. Gedurende de expositie zijn deze kaarten ook te koop in de Schalm.

En in dit Rembrandt-jaar hebben de 10 cursisten van de Teken- en Schilderclub Borgele zich toegelegd op het schilderen van portretten. Natuurlijk heeft ieder daar weer zijn eigen handtekening in. Maar het niveau is hoog – dankzij de goede lessen van leermeester Charles Michels.
Volgens de cursisten: “Met Charles leren we anders kijken en veel over composities en kleur. Iedere les brengt ons verder, we werken gewaagder, met meer lef, maar ieder in zijn eigen stijl. Techniek is in deze lessen wel belangrijk, maar het belangrijkste is het plezier in schilderen en tekenen waarmee je je eigen verhaal vertelt”.

De expositie is te zien vanaf zaterdag 13 april t/m medio juni 2019 tijdens openingstijden van wijkcentrum De Schalm. Entree is gratis.

Misschien komen bij u ook de teken/schilderkriebels boven? Meedoen kan!

De lessen worden gegeven door schilder en illustrator Charles Michels. Voor info over de schilderlessen, zie https://charlesmichels.com/borgele/

De lessen worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Fit-Art www.fitart.nl


Kom es kijken en doe mee, want samen kunst maken…

Geeft je de kracht van plezier, houdt je brein lenig, verbreedt je horizon, brengt nieuwe ontmoetingen, geeft zin in én aan de dag!