Delen:
Het kasteeltje van de andere oma van prinses Beatrix

WARMELO met Rododendrons en Zandsculpturen


Dit kasteel – of eigenlijk Havezathe – dateert uit ca. 1315 en is in Nederland vooral bekend geworden doordat Prins Bernard dit huis kocht voor 238.000 gulden voor zijn moeder prinses Armgardt von Lippe-Biesterfeld. Zij woonde daar van 1952 – 1971 en de prinsesjes hebben daar vaak gelogeerd. Prinses Beatrix heeft op Warmelo leren paardrijden.

 

Het kasteel wordt omgeven door een park met een totale oppervlakte van 7 hectare met vier eeuwen tuinarchitectuur. Onder leiding van de gids geniet u van verhalen van het Warmelo in de Victoriaanse tuin, de geometrische tuin in Franse Stijl en de landschapstuin in Engelse stijl. Er zijn veel azalea’s, rododendrons en rozen te bewonderen en er zijn meer dan 300 soorten fuchsia’s.

 

Voor de liefhebbers: In een aantal tuinen zijn de kunstig uitgehouwen zandsculpturen te zien van tien kunstenaars uit Nederland, Ierland, Italië, Letland, Rusland en Amerika.

 

Aan het eind van de rondleiding – of misschien bent u er tussentijds al aan toe - kunt u in alle rust in het Koetshuis genieten van een heerlijk drankje met iets lekkers met prachtig uitzicht op het kasteel en de omgeving.

 

Informatie

Datum woensdag 20 mei
Tijd 14.00 - 15.30
Plaats Warmelo, Het Stedeke 11, Diepenheim
Kosten Voor leden Fit-ART Academie €12,50 | Voor niet leden € 17,50, inclusief entree en rondleiding
Aanmelden  Academie@fitart.nl