Delen:

T'AI CHI als Valpreventie


Meer balans ervaren en minder snel vallen door het oefenen van de combinatie:

stabiel staan

mentale alertheid 

gecoördineerde lichaamsbewegingen

 

Met andere woorden: TAI CHI.

 

T'ai Chi is van origine een Chinese vechtsport waarin deze drie elementen dé principes zijn om goed te kunnen vechten. Precies deze drie leiden ertoe dat je meer controle over je benen krijgt en meer de balans houdt als je beweegt. Je voelt je zekerder. En ook echt: je versterkt je spieren en botten. 

 

Daarom is T'ai Chi de beste valpreventie. De oefeningen zijn simpel en overal te doen. Hoe meer je oefent, hoe meer profijt. Niet meer bang zijn om te vallen, niet meer onzeker lopen. Maar zelfbewust en rechtop!

Doe mee en beweeg bewust!

 

Docent: Thijs de Wit

Thijs de Wit richt zich al 30 jaar op de kunst van Tai CHI. Hij zet Tai Chi in voor allerlei doelen. Deze lessen zijn speciaal bedoeld voor senioren (vitaal en minder vitaal), die willen werken aan hun balans.

 

Informatie

Data serie 1: 17 en 24 september, 1, 8, 15, 22 oktober 2019

Data serie 2: 29 oktober, 5, 12, 19, 26 november, 3 december 2019

Tijd: 10-11 uur

Deelname per 6 lessen: Leden €45 | Niet leden €60

Een proefles is altijd mogelijk.

Aanmelden: Academie@fitart.nl

 

Nog een weetje ... uit het tijdschrift voor Geneeskunde:

Amerikaanse onderzoekers hebben een Tai Chi-oefentherapie voor ouderen ontwikkeld. De oefeningen verbeteren het functionele evenwicht, de kracht in de benen, de aandacht bij bewegingen en de sensorische integratie van zicht, meer bewust zijn van je lichaamskracht en versterken van de zintuigen rond je evenwichtsorgaan. Beweeginterventies, waaronder tai chi, zijn al jaren een belangrijk onderdeel van valpreventie bij ouderen. Recentelijk liet een gerandomiseerd onderzoek zien dat ouderen die Tai Chi-oefeningen doen aanzienlijk minder vaak vallen dan ouderen die andersoortige oefeningen doen. Daarmee wordt het wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van Tai Chi ter preventie van valincidenten steeds groter.