Delen:

Prof. Joris Slaets voor Marga Klompe


 

Empathie is de basis voor goede zorg. Dat is de toon voor de inspiratiebijeenkomst: De Ander zien, Ik zie u graag! 
die Prof. dr. Joris Slaets op 30 januari (15.00 uur en 19.30 uur) houdt met medewerkers van zorgorganisatie Marga Klompé.

 

Empathie is de basis voor goede zorg. En waarschijnlijk ook de achterliggende reden waarom menigeen gekozen heeft voor de zorg. De manier waarop jij - dichtbij - contact kunt maken met de persoon die afhankelijk is van jouw goede zorg, bepaalt hoe hij/zij waardig en met plezier zijn/haar leven zinvol kan leven. Empathie is iets wat door de ontmoeting met de ander in jou wordt losgemaakt. Je kunt het gebruiken om de ander recht te doen, en de beste richting te kiezen, wanneer je twijfelt over wat het goede is. Empathie is beslist niet maakbaar.


Prof. dr. Joris Slaets, hoogleraar ouderengeneeskunde aan de RUG en directeur van de Leyden Academy on Vitality and Ageing, neemt je mee in zijn visie en door voorbeelden uit zijn praktijk, gelardeerd met muziek en theaterspel. Wat kun je doen om letterlijk en figuurlijk speelruimte te maken in jouw werk om écht vanuit een relatie leefplezier te creëren. hoe kom je in een positie van wederzijdse zorg. Wat zeg je wanneer iemand 'in een andere toestand' een appèl op je doet? De sleutel heb jij zelf!