Delen:
Nagesprek met Loes Lourens van het filmhuis

Het Overdag Filmhuis


Filmclub van Schouwburg Lochem organiseert nu ook films overdag. Speciaal voor mensen die liever niet meer 's avonds van huis willen. En dat vinden wij van de Fit-ART Academie natuurlijk helemaal leuk. En bevelen dit dus dan ook graag bij u aan.

 

De eerstkomende film is al op 4 oktober:

 

'WOMAN AT WAR"

“Wie niet horen wil moet voelen.” In Woman at War blaast een gedreven milieuactivist in IJsland hoogspanningsmasten op. Ecoterrorisme of idealistische daadkracht?

“Ik ben geen misdadiger, maar probeer misdaden tegen ons te stoppen.” Aldus bijna vijftiger Halla (een fraaie rol van Halldóra Geirharðsdóttir), die het stadium van eindeloos praten over milieumaatregelen voorbij is. De vrouw ziet IJsland ecologisch naar de bliksem gaan en wil de inwoners wakker schudden met harde actie. Woman at War van de IJslandse regisseur Benedikt Erlingsson, begint met zo’n sabotageactie. Het is de vijfde keer dat Halla een hoogspanningsmast opblaast en de media staan bol van de geruchten over wie er achter de aanslagen zouden kunnen zitten. Met hulp van de CIA maken de IJslandse autoriteiten jacht op de onbekende dader(s) en gissen zij naar motieven..

Woman at War gaat over hoe ver je mag gaan met actievoeren en raakt aan het noodzakelijke debat over hoe de wereld te veranderen valt. Merkwaardig is dat de alleenstaande Halla naast actievoeren druk bezig is met het adopteren van een kind uit Oekraïne. Erlingsson zal het misschien niet zo bedoelen, maar het suggereert dat Halla’s leven niet compleet is. Een alleen levende vrouw en activist moet in IJsland blijkbaar een kinderwens hebben.

 

Informatie

Datum: 4 oktober

Tijd: 10.30 uur

Deelname: €6,50. 

Aanmelden:

U kunt uw kaartje rechtstreeks kopen bij de Schouwburg Lochem

Stuur een mail aan academie@fitart.nl als u ook wilt deelnemen aan het nagesprek met Loes Lourens.

 

 

Voor leden

Speciaal voor leden van de Fit-ART Academie organiseert Loes Lourens van het filmhuis een nagesprek.

U kunt dit op vertoon van uw Fit-ART Academie pas bijwonen.

Gaat u liever niet alleen? Wij bemiddelen graag in het samen komen en gaan.

Belt u met Anita (06-13406842) of Tineke (06-28578131).